Procedura evaluare

- Evaluator imobiliar autorizat

Cum se procedeaza?

Clientul / beneficiarul contacteaza evaluatorul imobiliar si ii va prezenta tipul imobilului sau a bunului mobil pentru care se doreste evaluarea, scopul evaluarii, locatia imobilului sau a bunului mobil si alte informatii care vor fi solicitate. Se va cadea de comun acord cu privire la tarif, termen de executie a raportului de evaluare precum si stabilirea datei si orei inspectiei imobilului. In urma inspectiei si a primirii documentelor necesare, evaluatorul imobiliar urmeaza sa elaboreze raportul de evaluare in termenul de timp stabilit, apoi va contacta clientul / beneficiarul in vederea inmanarii raportului de evaluare. In functie de volumul cererilor de evaluare pe care il avem, raportul de evaluare se poate realiza si la urgenta.

Procesul de evaluare

Procesul de evaluare reprezinta o procedura pe care un evaluator o urmeaza pentru a formula o concluzie bine determinata, credibila, privind valoarea unei proprietati imobiliare. Procesul de evaluare se realizeaza in mai multe etape, numarul acestora depinzand de scopul pentru care este facuta evaluarea, de tipul proprietatii si de informatiile avute la dispozitie.

Valoarea estimata in final reprezinta obiectivul procesului de evaluare.Evaluarea poate fi considerata completa abia atunci cand este stabilita concluzia finala asupra valorii si este prezentata clientului.

Raportul de evaluare este, de regula, un document scris care asigura evaluatorului oportunitatea de a fundamenta si explica opiniile si concluziile sale si a demonstra soliditatea concluziei finale asupra valorii

Etapele procesului de evaluare

 

se defineste misiunea de evaluare;
se planifica activitatile necesare pentru  finalizarea misiunii definite anterior;
datele necesare in evaluare sunt colectate, ordonate, analizate, interpretate;
datele analizate anterior sunt transformate intr-o estimare rezonabila a valorii proprietatii subiect, prin aplicarea abordarilor adecvate, analiza rezultatelor si formularea concluziei finale;
concluzia asupra valorii este raportata clientului.

Enter your keyword